Mijlpaal: CoVadem tekent voor opschaling

IMG_1166.JPG

Amsterdam, 8 december 2018

Door slim gebruik te maken van actueel inzicht in de beschikbare en verwachte waterdiepten kan de binnenvaart efficienter, veiliger en schoner varen. Dat maken we mogelijk met CoVadem.

Het succes van CoVadem valt of staat met de opschaling van het aantal metende schepen. Daar werken we hard aan met onze deelnemers. Om voldoende snelheid te kunnen maken, en om dat de kosten voor de baat uitgaan, gingen we in 2018 op zoek naar een externe investeerder.

En na interessante kennismakingen en veel enthousiasme, kunnen we melden dat we die hebben gevonden!

Op vrijdag 7 december zetten we met CoVadem een belangrijke stap. We tekenden een omvangrijke en voor de binnenvaart unieke investeringsovereenkomst met PDENH en FORWARD.one. Een mooie combinatie van investeerders die onze markt en service zeer goed weergeeft. PDENH als publiek fonds met duidelijke maatschappelijke ambities en een focus op duurzame mobiliteit, in combinatie met de zakelijke en maritieme expertise van FORWARD.one!

Met een investering oplopend tot 1,5 miljoen euro maken we de begroting rond voor de benodigde opschaling van CoVadem. Hiermee gaan we de komende twee jaar met volle kracht voor de groei van het metende netwerk en de doorontwikkeling van de informatiediensten. Zo gaan we de beoogde meerwaarde van actuele waterdiepte en goede voorspellingen realiseren.

Op 20 december we organiseren daarover een symposium aan boord van het mps Carmen in Nijmegen. Tijdens die bijeenkomst lanceren we onze plannen en vertellen we meer over de details van de overeenkomst en opschaling van CoVadem.

Meer weten? Neem contact op met info@covadem.com voor meer informatie. Wilt u erbij zijn op 20 december? De plaatsen zijn beperkt, maar “zolang de voorraad strekt”: van 13:00 tot 17:30 en tijdens de afsluiting tot 19:30 bent u van harte welkom. Neem contact op met covadem2018@covadem.com voor de details.

Het CoVadem Team

CoVadem - Varen. Met Voorkennis.