CoVadem: 2 keer winnen voor meer ladingomzet, minder brandstofkosten en een beter klimaat

Op 12 April wonnen we bij het acceleratorprogramma Climate KIC toegang tot de tweede fase. Op 20 April wonnen we editie 2018 van het Investment Ready Programma!

Wij gaan voor een betere binnenvaart! Door actuele en voorspelde waterdiepte informatie te realiseren voor de grote rivieren. Door ieder schip de mogelijkheid te bieden een real time en historisch inzicht te geven in zijn prestaties, gerelateerd aan de conditie van de vaarweg. Zo verhogen we de ladingomzet, verlagen we de brandstofkosten en realiseren we een indrukwekkende CO2 reductie. Bovendien leggen we de basis voor effectief verder innoveren op basis van gemeten prestatie-indicatoren.  Dat is onze missie.

Die missie realiseren we met CoVadem, een innovatieve, schaalbare SaaS oplossing op basis van state of the art Big Data technologie. Een laagdrempelige oplossing met meerwaarde voor iedere binnenvaartondernemer. Slimme modellen ontwikkeld in samenwerking tussen MARIN en Deltares verrijken de data die we terug krijgen van schepen die dagelijks onze rivieren bevaren. Zo geven we de binnenvaart inzicht in de actuele en voorspelde waterdiepten en hun eigen prestaties. Van seconde tot seconde.

CoVadem Team (v.l.n.r: Henk van Laar, Hans Westerhof (Climate KIC), Meeuwis van Wirdum, Desiré Savelkoul)

CoVadem Team (v.l.n.r: Henk van Laar, Hans Westerhof (Climate KIC), Meeuwis van Wirdum, Desiré Savelkoul)

Om onze missie goed te kunnen starten zetten we eind 2017 de innovatieve start-up CoVadem BV op. We schreven ons in voor twee accelerators, Cimate KIC en het Investment Ready Programma bij Impact Hub in Amsterdam. Het doel: gerichte coaching op het sterker maken van de propositie en een goed onderbouwde investeringsvraag voor het businessplan van CoVadem. Na een strenge selectie werden we begin 2018 tot beide programma’s toegelaten.

CoVadem pitch voor Climate KIC graduation day 2018

CoVadem pitch voor Climate KIC graduation day 2018

Eind April sloten we beide programma’s af met een pitch. Het resultaat: 2 keer winst! Bij Climate KIC wonnen we toegang tot fase 2 en bij Investment Ready aanvullende support van De Brauw Blackstone Westbroek , BCG en ING!

CoVadem pitch voor Investment Ready Program 2018

CoVadem pitch voor Investment Ready Program 2018

Wij zijn er van overtuigd dat we met CoVadem onze missie kunnen realiseren, en dat we met dank aan genoemde accelerators ook de benodigde investering kunnen gaan realiseren, zodat we samen met alle betrokken een systeemverandering kunnen introduceren die niet alleen belangrijk is voor de binnenvaart, maar tevens bijdraagt aan ons klimaat, de kennispositie op het gebied van watermanagement (Deltares), de inzichten voor optimalisatie van scheepshydrodynamica (MARIN), vaarwegbeheer en -onderhoud (Rijkswaterstaat, Port of Rotterdam, baggeraars) en meer.

CoVadem. Varen met voorkennis!