Symposium CCR: De rivier verandert, behoefte aan betere voorspellingen

Symposium CCR: De rivier verandert, behoefte aan betere voorspellingen

Laagwater op de rivier heeft veel invloed op de binnenvaart, en leidt er zelfs toe dat voor andere modaliteiten wordt gekozen. Maar verandert het karakter van de rivier? Hoe kunnen we die verandering beter zien aankomen? Een verslag van BLN over een symposium van de CCR geeft een mooi stukje achtergrondinformatie bij een van de motieven voor CoVadem.

Van data-schatkist naar mobiele applicatie voor de binnenvaart

Vrachtschepen worden hightech dataverzamelaars in het project CoVadem: binnenvaartschippers verzamelen tijdens de vaart informatie over vaardiepte en gedrag van de rivieren. De verzamelde informatie wordt centraal verwerkt, geanalyseerd en verrijkt met rivierkundige kennis. Om deze informatie op een inzichtelijke manier te delen met de scheepvaart wordt er gewerkt aan een mobiele applicatie. De eerste versie hier van werd afgelopen week gepresenteerd aan binnenvaartondernemers.

lees meer op de website van Deltares...

CoVadem start werving nieuwe deelnemers

CoVadem vertaalt geautomatiseerde, continue uitlezing van dieptemeters aan boord van binnenvaartschepen in real time waterdiepten over een steeds groter wordend deel van de West Europese binnenwateren. Daar worden vervolgens -steeds slimmere- voorspellingen uit afgeleid, door koppeling met externe gegevensbronnen en geavanceerde rivierkundige modellen van Deltares. Zo kunt u als binnenvaartondernemer straks varen en beladen met voorkennis!

CoVadem werkt aan oplossing voor de tankvaart middels LOCOPIAS

CoVadem werkt aan oplossing voor de tankvaart middels LOCOPIAS

Voor deelname aan CoVadem moet een schip naast een dieptemeter en een gps ook een sensor hebben die diepgang en trim van het schip meet in stilliggende conditie. Dat gegeven wordt door de slimme CoVadem-algoritmen gebruikt om te bepalen hoe diep de sensor (transducer) van de dieptemeter in het water zit. In combinatie met een geavanceerde hydrodynamische tool wordt vervolgens op basis van de specifieke eigenschappen van elk schip continue bepaald wat de waterdiepte is.

Maritime Innovation Awards 2017: CoVadem genomineerd!

Maritime Innovation Awards 2017: CoVadem genomineerd!

De uiteindelijke winnaar zal tijdens het Maritime Awards Gala op 6 november 2017 bekend worden gemaakt. Dit jaar was er een record aantal inzendingen voor de Maritime Innovation Award. Uit maar liefst 24 inzendingen zijn de drie inzendingen afkomstig van Aqua-Logic, Kotug International en CoVadem geselecteerd voor een presentatie voor de jury. Wij zijn trots om met CoVadem ook de binnenvaart een plek te geven tijdens dit event!