Symposium CCR: De rivier verandert, behoefte aan betere voorspellingen

Symposium CCR: De rivier verandert, behoefte aan betere voorspellingen

Laagwater op de rivier heeft veel invloed op de binnenvaart, en leidt er zelfs toe dat voor andere modaliteiten wordt gekozen. Maar verandert het karakter van de rivier? Hoe kunnen we die verandering beter zien aankomen? Een verslag van BLN over een symposium van de CCR geeft een mooi stukje achtergrondinformatie bij een van de motieven voor CoVadem.

Van data-schatkist naar mobiele applicatie voor de binnenvaart

Vrachtschepen worden hightech dataverzamelaars in het project CoVadem: binnenvaartschippers verzamelen tijdens de vaart informatie over vaardiepte en gedrag van de rivieren. De verzamelde informatie wordt centraal verwerkt, geanalyseerd en verrijkt met rivierkundige kennis. Om deze informatie op een inzichtelijke manier te delen met de scheepvaart wordt er gewerkt aan een mobiele applicatie. De eerste versie hier van werd afgelopen week gepresenteerd aan binnenvaartondernemers.

lees meer op de website van Deltares...

CoVadem start werving nieuwe deelnemers

CoVadem vertaalt geautomatiseerde, continue uitlezing van dieptemeters aan boord van binnenvaartschepen in real time waterdiepten over een steeds groter wordend deel van de West Europese binnenwateren. Daar worden vervolgens -steeds slimmere- voorspellingen uit afgeleid, door koppeling met externe gegevensbronnen en geavanceerde rivierkundige modellen van Deltares. Zo kunt u als binnenvaartondernemer straks varen en beladen met voorkennis!